6 tipov, ktoré spravia vašu svadbu netradičnou a nezabudnuteľnou

28.01.2024

Paulina

Svadba je udalosť, ktorá si zaslúži utkvieť v spomienkach ako jedinečná a nezabudnuteľná udalosť. Pre tých, ktorí túžia po niečom inom než tradičnej svadbe s obvyklým programom, existuje mnoho spôsobov, ako tento špeciálny deň ozvláštniť. Tu sú niektoré nápady a tipy, ktoré vám môžu pomôcť vytvoriť naozaj špeciálnu svadbu s prvkami prekvapenia.

svadobne obrucky na palcoch nevesty a zenicha
Zdroj: stock.adobe.com
Výnimočné miesto

Javia sa vám kostol, úrad alebo reštaurácia ako príliš bežné miesta konania svadby? V hre je (najmä pre tých odvážnejších) oveľa väčšie spektrum možností. Za zváženie stojí uskutočniť svadbu na mieste, ktoré je pre vás dôležité z osobných dôvodov. Môže to byť záhrada vašej babičky, zrúcanina niekde hlboko v lese, paluba lode plaviacej sa po Dunaji alebo akékoľvek nezvyčajné miesto zásnub.

Čoraz častejšie sa v našich končinách stretávame aj s uskutočnením obradu v zahraničí. Táto možnosť sa javí ako skvelý variant nielen v prípade, že pochádza z cudziny jeden zo snúbencov. Čo tak spojiť svadbu s dovolenkou? Exotické destinácie so svadbou na pláži a výhľadom na nekonečné more sú možno o niečo odvážnejšou voľbou a pravdepodobne bude potrebné okresať zoznam pozvaných, zaručene na ňu však nikto z prítomných tak ľahko nezabudne.

Neobvyklý čas

Svadba sa nemusí nutne uskutočniť v sobotu alebo v čoraz populárnejší piatok. Túžite po svadbe uskutočnenej v deň, ktorý je pre vás niečím výnimočný? Možno tento dátum vychádza na pracovný deň alebo na nedeľu, ani to však nemusí predstavovať žiaden problém.

Rovnako ako deň konania svadby, ani jej čas nie je nemenný. Ak túžite po svadbe počas západu slnka alebo vás fascinuje polnočný obrad, smelo do toho. Príroda ponúka množstvo úžasných možností a bola by škoda ich nevyužiť.

svadobny obrad pri vode
Zdroj: stock.adobe.com
nocny svadobny obrad v lese
Zdroj: stock.adobe.com
Tematická svadba

Výber svadobného štýlu udáva tón, v ktorom sa bude niesť váš veľký deň. Daný štýl usmerňuje každé estetické rozhodnutie, preto je jeho výber veľmi dôležitou voľbou v rámci svadobného plánovania. Nechcete sa vydať klasickou romantickou cestou a ste skôr nekonvenčný pár, ktorý sa nikdy neriadil pravidlami?

Inklinujete k pompéznemu obdobiu 20. rokov a lá Art deco? Alebo je vašou obľúbenou farbou čierna? Nie je dôvod, prečo by ste sa mali počas vášho dňa obmedzovať a prispôsobovať zaužívaným štandardom. Nevesta si pokojne môže obliecť čierne svadobné šaty a výzdoba môže obsahovať netradičné prvky, ak si to tak prajete.

Hosťom navyše sprostredkujete naozaj výnimočný zážitok s možnosťou popustiť uzdu fantázii pri výbere outfitu a vy sa nebudete musieť počas vlastnej svadby pozerať na výzdobu, dekorácie a šaty, ktoré vám nič nehovoria. Viac o tom, ako vybrať štýl svadby sa dočítate v našom blogu.

nevesta v modrych statach so zenichom
Zdroj: stock.adobe.com
ruzove svadobne saty
Zdroj: stock.adobe.com
Nové chute v rámci cateringu

Skúste ponúknuť svojim hosťom neobvyklé jedlá a nápoje, ktoré sú obľúbené pre vás ako novomanželov a/alebo pre väčšinu vašich hostí.

Ak sa vaša svadba koná počas horúcich letných mesiacov, môžete vašich hostí príjemne prekvapiť podávaním zmrzliny. Existuje pravdepodobne len veľmi málo ľudí, ktorí ju neobľubujú. Prítomnosťou zmrzlinového stánku sa postaráte o neformálnu atmosféru a množstvo spokojných úsmevov ozdobených čokoládovými kútikmi.🙂

Podobné prekvapenie dosiahnete aj vďaka stánku s cukrovou vatou alebo čokoládovou fontánou. Ak sa medzi pozvanými vyskytuje veľa gurmánov, ktorí sa radi čo-to priučia a pripravia si jedlo sami, za zváženie stojí aj zapojenie samotnej prípravy pohostenia v rámci školy varenia do programu. Viac o výbere svadobného menu a na čo všetko treba myslieť sa dočítate v ďalšom článku.

nevesta a zenich so zmrzlinou
Zdroj: stock.adobe.com
Špeciálne zábavné aktivity

Poskytnite sebe aj svadobným hosťom nezabudnuteľné zážitky vďaka netypickým zábavným aktivitám v rámci programu. Výborne fungujú klasické činnosti ako fotokútik, karaoke, ohňostroj alebo tombola či kvíz (napr. o tom, ako dobre poznajú hostia svadobný pár alebo seba ako členov rodiny navzájom).

Svadba je váš deň, preto by mala byť najmä o vás. Zahrňte do nej preto vaše záľuby a koníčky. Môžete usporiadať svadobný turnaj vo vašom obľúbenom športe, alebo si zaspievajte svoje obľúbené piesne.

Svadbou to nekončí

Svadobný deň býva krásnym a stmeľujúcim zážitkom pre celú rodinu. Celý krásny spoločný čas sa však nemusí skončiť dňom konania obradu. Ak sa svadba odohráva na mieste, kde sú svadobní hostia následne aj ubytovaní, alebo majú dané miesto „na skok“, môžete zorganizovať napr. spoločné raňajky v nasledujúci deň. Celá rodina sa tak môže v pokoji stretnúť a vymeniť si všetky zaujímavé postrehy z veľkého dňa.

Ak vám zostalo množstvo jedla z hostiny, môžete naň pozvať hostí ku sebe domov, napr. na spoločné posedenie na záhradke. Predídete tak plytvaniu a predĺžite si spoločne strávený čas.

Tip NášVeľkýDeň: Nebojte sa byť sami sebou. Najdôležitejšie je, aby ste boli na svojej svadbe cítili sami sebou. Nebojte sa byť kreatívni a vyjadriť svoju osobnosť. Vaša svadba tak navždy zostane nezabudnuteľným zážitkom pre vás i vašich hostí.

Čo je nové?

Chcete zostať v obraze a byť informovaný o zaujímavých novinkách, udalostiach a inšpiráciách spojených so svadbou? Zadajte váš email a my vás informujeme len vtedy, keď pre vás budeme mať niečo špeciálne.

Odoberať
people planning

Uľahčite si organizovanie svadby

Využite skvelé funkcie pre plánovanie svadby, ktoré ponúka online služba NášVeľkýDeň.