Nápady, ktoré urobia letnú svadbu nezabudnuteľnou

24.07.2022

Paulina

Hľadáte spôsoby, ako ozvláštniť letnú svadbu, aby bol váš Veľký deň nezabudnuteľný? Letné obdobie je pre nevšedné nápady najlepšou voľbou. Pri výzdobe môžete vyberať z veľkého množstva sezónnych kvetov, hostí najviac potešia ľahké jedlá a okrem nepretržitého prísunu vody môžu svadobčanom pomôcť uhasiť smäd originálne drinky. Tradičnú poschodovú svadobnú tortu môžete vymeniť za zmrzlinu. Počas horúcich dní sa tiež naskytá príležitosť prekvapiť svadobčanov originálnymi darčekmi s praktickým využitím. Či už sa rozhodnete pre svadbu pod holým nebom alebo v klimatizovanej sále, vždy majte na pamäti najmä bezpečie a pohodlie hostí, ktorým môžu ostré slnečné lúče ublížiť. Aby ste urobili svoju letnú svadbu naozaj špeciálnou a pre hostí ľahko zvládnuteľnou, spísali sme pre vás rôzne tipy, ktoré osviežia, prekvapia aj pobavia.

biela vyzdoba svadobny obrad na luke
Dobrý časový manažment a poskytnutie tieňa

Posledná vec, ktorú chcete je, aby hostia stáli celé hodiny na slnku. V ktoromkoľvek ročnom období je najlepšie naplánovať čo najkratší časový rozostup medzi obradom a recepciou, v lete to ale platí niekoľkonásobne viac. Ak predsa len vznikne časový priestor, počas ktorého musia hostia čakať, je vhodné zabezpečiť im prísun tekutín. Ak organizujete svadbu vonku, tak sa uistite, že máte zatienené priestory, kde sa môžu hostia schovať pred teplom. Stan alebo sedenie pokryté dáždnikmi môžu slúžiť ako únik pred páliacim slnkom.

Dostatok čistej vody - základ celej svadby

Absolútne kľúčovou je pri vysokých teplotách čistá alebo len veľmi jemne ochutená voda, napríklad bylinkami alebo ovocím. Ako hostitelia by ste mali zabezpečiť, aby jej bol dostatok. V horúčave vašim hosťom určite urobí najlepšie vlažná voda, rôzne sladené nápoje a džúsy (aj keď je ich dostatok) nie sú natoľko osviežujúce a odborníci nad cukrom počas horúcich dní dvíhajú varovný prst. Vhodné je obmedziť aj nápoje s obsahom kofeínu a chinínu (ten sa nachádza napríklad v tonicu). To platí rovnako aj pre alkoholické nápoje. Zamerať by ste sa mali na o čosi starostlivejší výber druhov alkoholu a jeho množstva. Nie je novinkou, že v horúčave pôsobí alkohol na organizmus rýchlejšie a môže ľahko spôsobiť nevoľnosť. S výberom vhodného typu alkoholu vám určite radi pomôžu prevádzkari/manžéri danej reštaurácie alebo hotela.

Svieža farebná paleta

Pri letných svadbách odporúčame uprednostniť svieže farby. Krásne a nadčasovo pôsobí biela s použitím jemných pastelových alebo žiarivých farieb, ako je koralová či modrá. Zvolená farebná paleta by mala ladiť s priestormi aj celkovou atmosférou svadby. Ideálne je výber kvetov a farieb prepojiť so svadobnými tlačovinami tak, aby na ne odkazovali. Vďaka svadobným oznámeniam tak hostia budú vedieť, v akom štýle sa bude niesť celá svadba.

oranzova svadobna vyzdoba
Svetielka, balóny, prskavky - fantázii sa medze nekladú

Špeciálne pri svadbe v exteriéri odporúčame v rámci svadobnej výzdoby nainštalovať svetelnú reťaz, ktorá bude po zotmení pôsobiť mimoriadne efektne. Okrem svetelných reťazí sú na výber aj neónové nápisy alebo podsvietené písmená začiatočných písmen mien nevesty a ženícha.

Ak na svadbe plánujete mať fotostenu, skvelou voľbou je stena zhotovená z balónov. Keďže v lete sú kvety cenovo najdostupnejšie, je možné vyrobiť b>stenu s použitím živých kvietkov. Druhou možnosťou je vytvoriť z kvetov bránu, pod ktorou si poviete svoje áno. Magickú atmosféru po zotmení zasa vytvoria prskavky, z ktorých vám hostia urobia svetelné pozadie. Ako naživo, tak na fotografiách budú prskavky v tme pôsobiť nesmierne čarovne a romanticky.

ruzovy neonovy napis
nevesta pod zelenou slavobranou
Ľahké menu a zmrzlina namiesto torty

Tak, ako môže byť honosné päťchodové menu dobrým nápadom v chladných mesiacoch, tak je zlou voľbou počas leta. Najlepším výberom sú ľahko stráviteľné jedlá, ako sú grilované ryby, kuracie mäso a rôzne šaláty. Prípitok by mal byť svieži, vyberať môžete z príchutí ako uhorka, mäta a bobuľové ovocie. V bufetovom menu by nemalo chýbať čerstvé chladené ovocie, ako napríklad melón. A čo tak vymeniť klasickú poschodovú tortu za zmrzlinovú? Ak ste ale skôr zástancom klasiky, uistite sa, že torta nepozostáva z ťažkého krému a uprednostnite skôr jednoduché zdobenie.

zlty melon a jahody
Vzdušné látky v pastelových farbách

Či už sú to svadobné šaty, oblek, prípadne látky použité v svadobnej výzdobe, držte sa pravidla, že by malo ísť o ľahké, vzdušné a prírodné materiály. Spotené a nervózne nevesty, ženíchovia, družičky a ostatní svadobčania nepôsobia na svadobných fotografiách elegantne. Vhodnejšie je tiež siahnuť po svetlejších, pastelových odtieňoch. Tmavšie farby patria skôr k zimným mesiacom.

Vypnutý účes a dobre držiaci make-up

Pre väčšinu dám je v teple, vlhkosti alebo vetre náročné udržať rozpustené vlasy v pôvodnom stave. Proti neposedným vlasom je najlepším riešením celé vlasy alebo aspoň ich časť vypnúť dohora. Počas horúčav je najlepšie mať voľný krk aj ramená. Aktuálne veľmi trendy riešením je zapletaný účes, do ktorého si môžete dať kvietky. Pozor dávajte aj na make-up, ktorý sa môže začať pod vplyvom horúčav nepekne roztekať. Kľúčové je použitie kvalitného fixačného spreja. Pred každým prepudrovaním si z tváre jemne utrite pot, predídete tak nepekným fľakom. Ďalšie tipy pre perfektný make-up nájdete v osobitnom článku na našom blogu.

Praktické a nevšedné darčeky

Čo v horúcom počasí poteší viac ako vejár, slamený klobúk alebo žabky na prezutie počas tancovania? Ku každému z darčekov priložte milý a vtipný odkaz a u hostí to budete mať vyhrané. Originálnym a veľmi populárnym darčekom sú aj mini sukulenty v črepníčkoch, ktoré vydržia aj vysoké teploty. Všetky tieto veci môžu poslúžiť ako naozaj originálny a zároveň vysoko využiteľný darček pre hostí.

svadobny dreveny vejar

Čo je nové?

Chcete zostať v obraze a byť informovaný o zaujímavých novinkách, udalostiach a inšpiráciách spojených so svadbou? Zadajte váš email a my vás informujeme len vtedy, keď pre vás budeme mať niečo špeciálne.

Odoberať
people planning

Uľahčite si organizovanie svadby

Využite skvelé funkcie pre plánovanie svadby, ktoré ponúka online služba NášVeľkýDeň.