Dokonalý svadobný make-up a účes: Všetko, čo by ste mali mať na pamäti pre dokonalý výsledok

15.03.2022

Paulina

Každá nevesta sa chce počas svojho Veľkého dňa cítiť ako princezná. Práve make-up a účes sú tým, čo popri svadobných šatách robia zo ženy éterickú vílu. Veľa neviest sa pri tejto príležitosti zverí do rúk profesionálov, iné sa rozhodnú poradiť si so svojou vizážou samé. Tak či onak treba myslieť na určité pravidlá, ktoré by mali byť v prípade svadobného make-upu dodržané.

Prirodzenosť a jemnosť ako základ svadobného make-upu

Ak hľadáte inšpiráciu pre svoj svadobný make-up, v časopisoch aj na internete natrafíte najmä na prirodzene pôsobiaci make-up. Vo farbách dominujú ružové a broskyňové líčka aj pery a tiene v zemitých a púdrových tónoch. Samozrejmosťou je sviežo pôsobiaca pleť bez hrubých nánosov make-upu a púdru. Hoci sa nejedna nevesta rozhodne pre výraznejší make-up, žiadne ostro definované tvary, hrubé linky a prehnane husté mihalnice by v tomto type líčenia nemali mať svoje miesto.

Rovnako pri účese treba dbať o to, aby pôsobil čo najjemnejšie, extravagantné vlasové kreácie sú už dávno out. Jemný make-up aj účes je v posledných rokoch najviac trendy a zároveň je nadčasový. Nadčasovosť docielená prirodzenosťou je v tomto prípade veľmi dôležitá. Musíte mať na pamäti, že fotografie zo svadobného dňa vám tieto krásne okamihy budú pripomínať už navždy.

nevesta za oknom s kyticou
Zdroj foto: Kvety Sophia,
fotograf: Natália Jablonková, IG: https://www.instagram.com/nataliajablonkova/,
make-up: Paulína Kubovičová, IG: https://www.instagram.com/ulinapa/

Najdôležitejšie samozrejme je, aby sa každá nevesta cítila sama sebou, preto ak sa cítite najlepšie napríklad vo výraznej farbe rúžu - smelo do toho. V takom prípade je dobré ubrať v prípade očných tieňov. Ak sa ale denne líčite výrazne a je vám prirodzené mať dymové líčenie v kombinácii s výrazným rúžom, potom sa nenechajte obmedzovať. V každom prípade je dobré sa poradiť s profesionálom, ktorého prácu poznáte a páči sa vám. Pri svadobnom make-upe odporúčame využiť aj možnosť skúšky make-upu, vďaka ktorej predídete prípadným nedorozumeniam a sklamaniu v samotný deň D.

Výber make-upu podľa typu svadby

Pri voľbe správneho make-upu na takú dôležitú udalosť, akou je svadba, treba zohľadňovať viaceré faktory. Treba si uvedomiť, že príliš výrazné líčenie by na letnej svadbe konajúcej sa v exteriéri nemuselo dopadnúť najlepšie. Na bohémskej svadbe sú skvelou voľbou kvietky vo vlasoch a luxusná svadba si vyžaduje dbať na každý jeden detail.

Bohémska svadba

Na bohémskej svadbe by ako zo šiat, tak aj z make-upu a účesu, mala vyžarovať uvoľnenosť a éterickosť. Skvelou voľbou sú nadýchané vlny alebo tzv. „beach waves“, ktoré pôsobia, ako by ste sa práve vracali z pláže. Dobrou voľbou môžu byť aj zapletené vlasy alebo nedbanlivo upravené drdoly. Do vlasov môžete pre “vílovský” efekt pridať kvietky - buď si ich pár dáte zapliesť priamo do vlasov, alebo môžete namiesto korunky zvoliť kvetinový veniec. Make-up môžete ozvláštniť výraznou farbou rúžu, napríklad aj tmavofialovou. Ak je takáto alebo podobná výrazná farba pre vás príliš smelou voľbou, môžete aplikovať iba jemný lesk, ktorý perám dodá šťavu a objem. Nezabudnite rozjasniť tvár rozjasňovačom v oblasti nad lícnymi kosťami. Ružové alebo broskyňové líčka zasa omladia a podčiarknu dievčenskosť a nežnosť.

Letná svadba v exteriéri

V prípade, že plánujete letnú svadbu, resp. svadbu v exteriéri, je dobré zvoliť čo najjemnejší make-up. Takéto svadby sa zvyčajne konajú v horúcich letných dňoch. Keďže väčšinu času strávite na slnku, je vhodné vyhnúť sa hrubým vrstvám make-upu a silnému kontúrovaniu. S jemnou vrstvou predídete roztekajúcemu a rozpadajúcemu sa make-upu, ktorý na pleti pracuje. Je jasné, že po niekoľkých hodinách nebude bezchybne držať na svojom mieste, ale vďaka ľahkej vrstve a púdru, ktorý by ste ako nevesta mala mať vždy po ruke, sa vyhnete neestetickým fľakom. Neutrálne odtiene a dobrá fixácia – to je cesta k make-upu, ktorý vydrží a bude sa krásne vynímať aj na priamom slnku.

zena v svetri
Zdroj foto: Kvety Sophia,
fotograf: Natália Jablonková, IG: https://www.instagram.com/nataliajablonkova/,
make-up: Paulína Kubovičová, IG: https://www.instagram.com/ulinapa/
Elegantná svadba v zimných mesiacoch

Ak budete mať svadbu v menej horúcich mesiacoch a má mať skôr luxusný nádych, môžete si v make-upe dovoliť trošku viac. Takáto svadba znesie aj dymové líčenie, ak ste pre tento typ líčenia dobre rozhodnutá. Skvelým pomocníkom pre zväčšenie a zvýraznenie očí sú umelé riasy, s ich dĺžkou a hustotou však opatrne. Elegantne pôsobia vlasy vyčesané do nízkeho alebo vysokého drdolu. Vyššie vyčesané vlasy opticky predlžujú a zužujú tvár. Takto upravené vlasy vydržia celé hodiny a vy tak budete mať perfektný účes od začiatku svadby až do piatej rána. Siahnuť môžete aj po korunke, čím docielite skutočný princeznovský efekt. Zabúdať by ste pri svadobných prípravách nemali na manikúru, ktorá by mala byť skôr decentná a v neutrálnych farbách, no nevylučuje sa ani lak výraznejšej farby.

nevesta drzi biely kvet
Zdroj foto: Kvety Sophia,
fotograf: Natália Jablonková, IG: https://www.instagram.com/nataliajablonkova/,
make-up: Paulína Kubovičová, IG: https://www.instagram.com/ulinapa/

Čo je nové?

Chcete zostať v obraze a byť informovaný o zaujímavých novinkách, udalostiach a inšpiráciách spojených so svadbou? Zadajte váš email a my vás informujeme len vtedy, keď pre vás budeme mať niečo špeciálne.

Odoberať
people planning

Uľahčite si organizovanie svadby

Využite skvelé funkcie pre plánovanie svadby, ktoré ponúka online služba NášVeľkýDeň.