Nápady na originálne darčeky pre novomanželov

28.04.2022

Paulina

V dnešnej dobe už asi žiaden mladomanželský pár neočakáva, že dostane ako svadobný dar porcelánový riad alebo domáci spotrebič. Práve naopak, podobné darčeky sú pre novomanželov skôr na príťaž (najmä, ak už majú zariadenú spoločnú domácnosť a podobný dar s nimi najprv neprediskutujete). Najčastejšie sa v súčasnosti darujú peniaze, s ktorými manželia naložia, ako sami uznajú za vhodné. Pomerne novým trendom je darovanie finančného príspevku na charitu, o čom sme písali v predchádzajúcom článku na našom blogu. Ak by ste ale predsa len chceli novomanželov obdarovať niečím osobnejším, prinášame vám zoznam zaujímavých darčekov, ktoré pár prekvapia, potešia a nebudú len zbytočne zapadať prachom.

Hviezdna mapa

Dátum zoznámenia alebo svadby novomanželov je určite dňom, na ktorý budú spomínať do konca svojich životov. Vďaka hviezdnej mape si ho budú môcť pripomínať spolu s pohľadom na hviezdnu nočnú oblohu z presného miesta a času podľa vášho zadania. K hviezdnej mape môžete pridať ľubovoľný citát alebo myšlienku, ktorá pár vystihuje najlepšie. Mapu je možné objednať v rôznych veľkostiach, nechať si ju vytlačiť, prípadne zarámovať. Manželom tak darujete krásnu dekoráciu do ich spoločného domova a veľmi osobný darček.

Plagáty so súradnicami

Druhou možnosťou, ako darovať kúsok personalizovaného umenia je vytvoriť na mieru plagát, ktorý by v srdci spájal dve miesta, ktoré sú pre novomanželov výnimočné (napríklad miesta ich narodenia alebo miesta, ktoré majú pre oboch špeciálny význam). Plagát tiež môže obsahovať dátum ich svadby alebo zoznámenia, a tak sa určite nestane, že by jeden z páru zabudol na výročie.

Personalizovaná ilustrácia

Možnosť darovať personalizovaný plagát uzatvárame tipom dať novomanželov zvečniť šikovnou rukou ilustrátora/ilustrátorky, akou je napríklad Fancyillustrator. Petrine kresby sú známe svojou schopnosťou dôverne zachytiť kohokoľvek v jeho najprirodzenejšej podstate - napríklad pri obľúbenej činnosti.

Dizajnový kúsok do domácnosti

Ak si mladomanželia potrpia na dizajnové kúsky, určite ich očarí MYLAMP. Ide o lampu s fotografiou vygravírovanou do akrylovej dosky na drevenom podstavci. Je na vás, akú fotografiu vyberiete, prípadne môžete nechať vygravírovať iba dátum svadby, mená manželov a podobne – fantázii sa medze nekladú. Zaujímavou dekoráciou je aj plaketa OnGlazz. Na brúsené sklo môžete dať vytlačiť zaľúbenú fotografiu manželského páru spolu s textom. Ak viete o tom, že majú mladomanželia nejakú obľúbenú spoločnú pieseň, môžete namiesto textu zvoliť Spotify návrh práve s touto skladbou.

Drevený svadobný album

Svadba je udalosťou, ktorá si určite zaslúži dať vyvolať výsledné fotografie, nie len mať spomienky uchované v digitálnej verzii. Výnimočným hand-made kúskom je svadobný album/kniha hostí vyrobená z dreva. Na drevených doskách sú vygravírované mená novomanželov aj dátum ich svadby. Vďaka špeciálnemu prevedeniu albumu sa manželia budú k zhmotneným spomienkam na svadbu v podobe fotografií určite radi a často vracať..

Niečo špeciálne do domácnosti

Hoci sa kuchynské pomôcky radia skôr do kategórie menej originálnych darčekov, netreba zabúdať, že sa všetko odvíja od ich prevedenia. Doska na krájanie, servírovacia doska alebo aj nôž môžu manželom vyčarovať úsmev na tvári, keď na nich uvidia svoje mená alebo dátum ich svadby. Personalizované pomôcky do kuchyne nájdete napríklad na Sashe.

Adopcia zvieraťa

Viete, že novomanželia majú radi zvieratá? Darovať im domáceho miláčika bez predošlej diskusie by nemusel byť dobrý nápad, ale čo tak im darovať leva? Košická ZOO ponúka možnosť finančne pomôcť jej zvieratkám, a to buď formou adopcie alebo partnerstva pri chove v závislosti od výšky sponzorského príspevku, ktorý chcete darovať. Okrem toho, že pomôžete dobrej veci, dáte manželom dobrú zámienku urobiť si pravidelný spoločný výlet do ZOO.

Drobnosti namiesto kytice

Ak by ste manželom radi darovali len drobnosť popri finančnom dare, aj tu je možností obrovské množstvo. Dobrým nápadom môže byť spoločenská hra (my odporúčame napríklad hru čLOVEčina pre páry), ladiace tričká alebo hoci len obyčajné ponožky s rovnakým vzorom pre muža aj ženu. Na to, aby dar potešil, predsa nemusí stáť veľký peniaz.

Zážitok ako darček

Nie len hmotné veci sú vhodným svadobným darčekom. Práve výnimočné zážitky sú tým, čo manželov ešte viac spojí a čo im utkvie v pamäti. Všetko závisí od toho, či sú mladomanželia pohodové typy alebo majú obaja adrenalín v krvi. Možností je veľa - od kurzu varenia a degustáciu vín, cez wellness až po let balónom alebo tandemový zoskok.

What is new?

Do you want to be informed about interesting news, events and inspirations related to the wedding? Enter your email and we will inform you if we have something special for you.

Subscribe
people planning

Make your wedding planning easier

Discover the great wedding planning features offered by the NášVeľkýDeň online service.