Tipy na knihy o svadbách aj vzťahoch

11.01.2022

szatoflines

Príprava svadby dokáže byť veľmi úmorná. Avšak počas nekončiacich príprav nezabúdajte na relax a samozrejme na svojho partnera. Siahnite po bylinkovom čaji, pohodlne sa usaďte a prečítajte si dobrú knihu. Ak nechcete opustiť prípravy na váš veľký deň, pripravili sme pre vás výber kníh a v ďalšom článku na našom blogu aj filmov so svadobnou tematikou.

Oddýchnite si pri svadobnej beletrii, kde môžete načerpať novú inšpiráciu alebo sa ponorte do literatúry faktu o vzťahoch medzi mužom a ženou. Ako bonus vám prinášame výber svadobných plánovačov, ktoré vám pomôžu s organizáciou vášho svadobného dňa.

otvorene knihy a salka s cajom na stole

Oddychové romány

Svadba v decembri (Sarah Morgan)

Čaro zimnej svadby sme vám predstavili v nedávnom článku. (prelink) V románe od Sarah Morgan rodina Whitovcov organizuje svadbu svojej najmladšej dcéry na poslednú chvíľu počas Vianoc. Nikto z rodiny s ňou nie je stotožnený, najmä však nevestina sestra, ktorá sa ju snaží od spontánneho rozhodnutia odhovoriť. Svadbou si nie je istá ani samotná nevesta, napriek tomu, že svojho snúbenca miluje. Emócie sa stupňujú a nezabudnuteľné Vianoce sa blížia.

Ukradnutý bozk (L. J. Shen)

Svadba môže mať veľa podôb, v románe Ukradnutý bozk sa autorka venuje dohodnutému manželstvu. Príbeh o mafiánskej rodine, ktorá sľúbi svoju dospievajúcu dcéru najvplyvnejšej mafii v Chicagu, je plný vášne, korupcie, podvodov aj hlbokých citov. Francesca musí rýchlo dospieť z malého dievčatka na sebavedomú ženu, keď ju vrhnú do náručia staršieho arogantného muža, bossa mafie.

Svadba (Danielle Steel)

Aký by to bol zoznam svadobnej beletrie bez kráľovnej romantiky Danielle Steel? V románe Svadba opisuje úspešnú právničku, ktorá sa na pracovnej ceste zoznámi so spisovateľom. Aj napriek chémii zostane verná svojmu priateľovi, o ktorom sa to však povedať nedá. Po tom, čo zistí, že ju podvádza,opäť kontaktuje spisovateľa z New Yorku a čochvíľa plánujú svadbu. Aj napriek množstvu problémov, ktoré sa v jej živote objavia, svadba bude príležitosťou na odpustenie a novú nádej.

srdce vytvorene zo stranok knihy

Na zamyslenie

Muži sú z Marsu, ženy z Venuše (John Grey)

Nestarnúca klasika, ktorá sa pozerá na rozdiely medzi mužmi a ženami. Autor vysvetľuje, ako rozdielne obe pohlavia myslia, komunikujú, konajú, cítia či milujú, a ako sa vnímajú navzájom. Rozdiely sú natoľko neprehliadnuteľné, až vzniká metafora, že muži a ženy sú z rôznych planét. Preto kľúčom k úspešnému vzťahu plnom lásky je pochopenie a rešpektovanie rozdielov.

Päť jazykov lásky (Gary Chapman)

Antropológ a filozof Chapman prišiel s teóriu prijímania a dávania lásky. Podľa neho, každý človek prejavuje alebo pociťuje lásku v piatimi možnými spôsobmi. Slovami, činmi, darčekmi, pozornosťou alebo fyzickým kontaktom. Úspechom vo vzťahu je preto vzájomné porozumenie jazykom lásky svojho partnera. Ak sa naučíte hovoriť jeho jazykom, odomknete si tak hlboký vzťah a milujúce partnerstvo. V knihe autor prináša aj zaujímavé príklady, pre lepšie porozumenie.

Sedem princípov spokojného manželstva (John Gottman)

Americký psychológ počas rokov praxe v párovej terapii zozbieral sedem príncípov spokojného manželstva do jednej knihy. Rozoberá ako pracovať na najslabších miestach vzťahu, vysvetľuje prečo sú najväčšími zabijakmi práve kritika či pohŕdavosť a objasňuje prečo niektoré problémy je lepšie vôbec neriešiť.Táto kniha vyšla bohužiaľ len v českom preklade, ale jednoznačne ju odporúčame.

otvorena kniha s bielym kvetom

Svadobní pomocníci

Plán B- svadobný plánovač (Barbara Súlovská a Barbora Dendis)

Dve Slovenky sa rozhodli využiť svoje poznatky z praxe a vytvorili svadobný plánovač, ktorý je plný praktických tipov, checklistov, aby ste na nič nezabudli, tabuliek a mnoho ďalšieho. Je rozdelený do siedmich kapitol, a keďže listy sa dajú vyberať, môžete si ich založiť podľa vlastnej potreby. Navyše, s plánovačom získate aj desiatky zliav od slovenských svadobných dodávateľov.

Svadobný deň(ník) (Marína Szimonisz)

Svadobná blogerka a koordinátorka Marína združila svadobných expertov, aby spoločne vytvorili tohto šikovného pomocníka, ktorý je rozdelený na dve časti. V prvej si prečítate dobré rady, ako zvládnuť prípravu vášho veľkého dňa a v druhej si môžete zaznačovať všetko dôležité. Táto kronika krásne zachytí celú prípravu vášho veľkého dňa.

Svadobný plánovač Ela (Zuzana Maliníková)

Vaša osobná svadobná asistentka, ako tento plánovač nazvala autorka, vás podobne ako predchádzajúce plánovače prevedie prípravou svadby bez zbytočných stresov. Výhodou je množstvo samolepiek stolov, parketu či pódia, ktoré si môžete nalepiť do veľkého rozkladacieho plánu obradnej miestnosti aj svadobnej sály. Inšpiráciu môžete načerpať z informácií o slovenských dodávateľoch aj z ilustračných obrázkov.

Čo je nové?

Chcete zostať v obraze a byť informovaný o zaujímavých novinkách, udalostiach a inšpiráciách spojených so svadbou? Zadajte váš email a my vás informujeme len vtedy, keď pre vás budeme mať niečo špeciálne.

Odoberať
people planning

Uľahčite si organizovanie svadby

Využite skvelé funkcie pre plánovanie svadby, ktoré ponúka online služba NášVeľkýDeň.