Tipy na užitočné stránky k plánovaniu svadby

09.09.2021

V tomto článku sa budeme venovať viacerým stránkam, ktoré sa zaoberajú svadobnou tematikou. Majú rôzne zameranie a na každej môžete nájsť iné informácie od ľudí, ktorí sa môžu podieľať práve na vašej svadbe, majú už svoju svadbu za sebou alebo ešte len svadbu plánujú. Samozrejme, že existujú aj iné stránky, ktoré môžete využiť, naším cieľom je ukázať vám možnosti.

Všetko na jednom mieste

Webový portál mojasvadba.sk je jeden z najobsiahlejších webov so zameraním na svadby a rieši všetky dôležité témy týkajúce sa svadby. Obsahuje veľa dôležitých informácií, rád a tipov, ako si uľahčiť plánovanie svadby. Taktiež tu nájdete aj inšpirácie zo svadieb párov, ktoré už majú svoj veľký deň za sebou či najnovšie svadobné trendy. Stránka vás prevedie celým procesom plánovania a ponúkne vám tipy a kontakty na rôzne služby, napríklad na fotografov, vizážistky či recenzie miest na svadbu. Pridanou hodnotou stránky je určite aj bazár, kde nájdete rôzne ponuky inzerátov. Určite treba spomenúť aj možnosť zapojiť sa do fóra a získať tak cenné rady ohľadom toho, v čom potrebujete poradiť.

mojasvadba
Vyhľadávanie dodávateľov

Výber dodávateľov potrápil už nejednu nevestu a týmto starostiam sa dá jednoducho vyhnúť využitím agentúry na organizovanie udalostí alebo špecializovaných svadobných asistentiek. Títo ľudia vám dokážu ponúknuť sprievodcu a pomoc pri organizovaní vašej svadby, ale často ponúkajú tiež organizáciu zásnub či rozlúčky so slobodou. Rovnako vám vedia poskytnúť kontakty a ich cenné skúsenosti, ktoré nadobudli počas organizácie množstva svadieb.

Ak nechcete celú organizáciu svadby nechať na iných, potom sa nevyhnete hľadaniu. Väčší výber dodávateľov nájdete aj na stránke spomenutej v úvode, ale existujú aj weby, ktoré sa zameriavajú hlavne na túto oblasť. My sme pre vás vybrali zaujímavý portál nasa-svadba.sk. Stránka ponúka aj vyhľadávanie a filtrovanie výsledkov podľa kategórie alebo miesta.

nasa-svadba

V prípade, že hľadáte niečo konkrétne, pravdepodobne budete hľadať priamo dodávateľa na vybranú službu či produkt. Možno chcete pár eur ušetriť alebo zariadiť svoju svadbu ekologickejšie, a preto by ste ocenili nákup produktov z bazáru. Spomenuli sme jeden už na začiatku, kde nájdete takmer všetko. Originálny je tiež bazár svadobných šiat lalamarket.sk. Páči sa nám kategorizácia šiat podľa strihu a prekvapil nás tiež relatívne veľký výber.

lalamarket
Online plánovanie

Stránka nasvelkyden.sk bola v prvom rade vytvorená na zjednodušenie komunikovania s pozvanými hosťami, avšak stále na nej pracujeme a dopĺňame ďalšie zaujímavé funkcie. Môžeme ju rozdeliť na dva hlavné celky:

Prvú časť môžeme označiť, ako plánovaciu alebo prípravnú. Informácie v tejto časti vidia len zaregistrovaní používatelia (väčšinou novomanželia) a získajú tu presný prehľad, koľko ľudí pozvánku akceptovalo, koľko ju zamietlo a koľkí zatiaľ nereagovali. Pri potvrdzovaní majú hostia priestor aj na informovanie o tom, či potrebujú ubytovanie, akú veľkosť porcie si želajú a tiež na ďalšie poznámky, ktoré môžu byť dôležité pre naplánovanie hladkého priebehu svadby. Tieto informácie môžete vyplniť aj vy (v prípade, že máte hostí, ktorým nevyhovuje online komunikácia) alebo dodatočne upraviť. Vďaka tomuto už novomanželia nemusia tak často kontaktovať hostí a získavať dodatočné informácie. Avšak, ako dobre vieme, pri príprave svadby je potrebné myslieť aj na množstvo ďalších vecí, nielen na množstvo a potreby hostí. Preto môžu pomôcť aj ďalšie funkcie stránky, ako napríklad zoznam úloh, rozpočet alebo export súhrnu informácií od hostí, ktorý môžete využiť pri dohadovaní cateringu a ďalších služieb.

Druhou časťou je informačná stránka, prostredníctvom ktorej môžu budúci novomanželia zdieľať organizačné informácie rýchlo a naraz pre väčšinu hostí. Zdieľané môžu byť nielen textové informácie, ale aj obrázky, videá alebo ich kombinácie. Fantázii sa medze nekladú! :) Súčasťou verejnej časti pre hostí je miesto, kde môžu hostia potvrdiť alebo zamietnuť svoju účasť bez toho, aby sa museli zamýšľať nad tým, či nebudú v danom čase vyrušovať a či im niektorý z novomanželov bude schopný odpovedať na telefonát. Bonusom je, že ak napríklad hostia požiadali o ubytovanie, novomanželia im môžu v časti po prihlásení zobraziť podrobnosti o mieste, kde budú môcť prespať, kedy sa budú môcť prísť ubytovať a ako dlho môžu v zariadení zotrvať. Samozrejmosťou je prístup pomocou hesla. Môžete ho využiť ak chcete obmedziť prístup na informačnú stránku, len pre tých , ktorým dáte heslo k dispozícií.

zoznam hosti
hostia info
zoznam uloh
Bonus: Svadobné stránky a skupiny na sociálnych sieťach

Zaujímavé sú aj sociálne siete organizátorov svadieb alebo skupiny, kde sa združujú budúce nevesty a ženísi a svojimi postrehmi si navzájom pomáhajú. Ak hľadáte konkrétne rady a tipy, tak odporúčame pozrieť skupiny na facebooku, pri našom rýchlom hľadaní stačilo zadať do vyhľadávania slovo “svadba” a hneď sa objavilo množstvo skupín, do ktorých je možné sa pridať (alebo požiadať o pridanie) a chvíľu počkať na schválenie žiadosti. Výber, do ktorej skupiny sa pridáte je len na vás a záleží, čo od skupiny očakávate. Niektoré sú otvorené pre každého a môžete tam nájsť rady od neviest, ale tiež reklamy a súťaže od dodávateľov služieb pre svadby. Iné sú zamerané len na rady a nebudete tak zahltení nevyžiadanou reklamou. Ďalším významným rozdelením skupín je, či sú vytvorené pre konkrétne obdobie alebo lokalitu.

Ak hľadáte skôr len inšpiráciu na výzdobu, pozvánky alebo miesto, môže vám pomôcť instagram, ktorý bol a stále je primárne určený na zdieľanie fotiek a obrázkov. Sledovať môžete návrhárov, hotely a reštaurácie i výrobcov dekorácií, ktorí pôsobia na Slovensku aj v zahraničí.

Keď už využijete služby ktorejkoľvek stránky alebo stránok, veríme že vám pomôžu uľahčiť prípravy a aj vďaka nim prežijete svoj veľký deň podľa predstáv. Máte iný tip, ktorý sme nespomenuli? Dajte nám o ňom vedieť :)

Tím NášVeľkýDeň.sk.

Čo je nové?

Chcete zostať v obraze a byť informovaný o zaujímavých novinkách, udalostiach a inšpiráciách spojených so svadbou? Zadajte váš email a my vás informujeme len vtedy, keď pre vás budeme mať niečo špeciálne.

Odoberať
people planning

Uľahčite si organizovanie svadby

Využite skvelé funkcie pre plánovanie svadby, ktoré ponúka online služba NášVeľkýDeň.