Tipy na svadobné podcasty, ktoré sa oplatí vypočuť

14.10.2021

Pripravujete svadbu a hľadáte nejaké ďalšie zdroje informácií, ktoré by vám mohli uľahčiť prípravy? Pojem podcasty už určite poznáte, ak ich aj sami aktívne nepočúvate, sme si istí že ste o nich počuli od svojich známych alebo z nejakých iných zdrojov. Je možné ich počúvať cez viacero platforiem, medzi najznámejšie patrí Spotify, Apple Podcasts, Amazon music či Google podcasty. Avšak je možné nájsť aj menej známe, je však otázne, či tam nájdete práve ten podcast, ktorý v danej chvíli hľadáte . Viaceré z nich ponúkajú svoj obsah aj zdarma s nejakým obmedzením, ale je možné, že s registráciou by ste získali ďalšie výhody.

V ponuke medzi slovenskými svadobnými podcastami sa nám podarilo nájsť niekoľko, ktoré majú viacero častí so zaujímavým obsahom a vychádzajú pravidelne.

Svadba s nami
Screenshot podcastu Svadba s nami

Podcast od Asociácie svadobných profesionálov vychádza zhruba raz mesačne. Môžete ho nájsť na Spotify, Amazon music, Google podcastoch a viacerých ďalších platformách. Okrem spomínaných služieb, ho zverejňujú aj Youtube, čo je výhodné najmä ak natáčajú rozhovor s fotografom/ fotografkou. Pri počúvaní si potom môžete pozrieť aj prácu daného profesionála a rozhodnúť sa, či vám takýto štýl práce vyhovuje .

Ako sme už načrtli, v každej časti je rozhovor s jedným profesionálom, prípadne viacerými, na vopred stanovenú tému. Avšak, nemusíte sa báť, že by ste sa nudili, ak práve danú tému neobľubujete alebo si myslíte, že tu sa už nemôžete viac dozvedieť. Získate pohľad ľudí, ktorí sa svadbám venujú už niekoľko rokov, poznajú dané situácie a v prípade potreby vám vedia poradiť aj v inej oblasti, ako je ich profesia alebo vám niekoho skúseného odporučiť. Jednotlivé časti majú zhruba hodinu a preto sa výborne hodia na dlhšie prechádzky alebo k domácim prácam.

Podcasty od Družičky
Screenshot podcastu Podcasty od Družičky

Ako už hovorí názov, podcast vyrábajú družičky, ktoré sa venujú plánovaniu svadieb dlhoročne. Do tohto podcastu zhŕňajú svoje skúsenosti a postrehy, ktoré získali počas svojho pôsobenia ako profesionálne družičky. Vypočuť si ho môžete na Spotify, Google podcastoch, Apple podcastoch alebo priamo na ich stránke.

Jednotlivé časti sú o niečo kratšie v porovnaní s predchádzajúcim podcastom. Majú zhruba do 15 minút a stihnete si ho vypočuť počas rannej alebo večernej rutiny alebo počas kratšej prechádzky. Nenájdete tu priamo rozhovory s konkrétnymi dodávateľmi, ale rady a návody ako postupovať pri jednotlivých položkách vo vašom zozname alebo na čo si dať pozor pri plánovaní vášho veľkého dňa.

Ľúbiť a kecať
Screenshot podcastu Ľúbiť a kecať

Podcast Ľúbiť a kecať je tvorený za spolupráce viacerých strán. Nezameriava sa len na rady a tipy, ktoré by pomohli pri plánovaní alebo samotnom priebehu svadobného dňa, ale dozviete sa aj niečo viac o samotných respondentoch a ich ceste k danej profesii. Môžete ho nájsť na Spotify, Youtube, Google podcastoch a viacerých ďalších platformách.

Vychádza približne každé dva týždne, jednotlivé časti sú opäť o niečo dlhšie - od polhodiny po hodinu a autori sa zamerali na poskytovateľov svadobných služieb v o niečo širšom zameraní, ako v podcaste Svadba s nami. Zatiaľ realizované a publikované rozhovory boli s rôznymi poskytovateľmi hudobného doprovodu, majiteľkou svadobného salónu, fotografmi, šperkárom či párom, ktorý sa rozhodol pre svadbu v zahraničí. Ďalším bonusom môže byť, že v závere každého podcastu je pripravená súťaž o niečo, čo poskytne hosť danej časti a je možné sa do nej zapojiť prostredníctvom komentárov pod videom.

Niečo naviac

Okrem striktne tematických podcastov môžete nájsť svadobnú tematiku aj v obsahu vášho obľúbeného influencera alebo influencerky, teda aspoň pokiaľ už má svadbu za sebou a bol/a ochotný/á sa o tieto dojmy podeliť aj so sledovateľmi.

Nás napríklad zaujala časť českého podcastu Se ségrou, ktorý nahrávajú sestry z A Cup of Style. V jednej svojej časti sa porozprávali so svadobnou koordinátorkou a v inej porozprávali svoje dojmy a postrehy priamo sestry - z pohľadu nevesty a družičky.

Predpokladáme, že vyššie spomínané podcasty zaujmu najmä snúbencov, ktorý sa chcú na svoj veľký deň čo najlepšie pripraviť. Avšak veríme, že ak aj v dohľadnej dobe neplánujete vlastnú svadbu, môžu vám poskytnúť inšpiráciu a informácie, ktoré zúročíte pri svadbe, na ktorú budete pozvaní alebo s ktorou budete pomáhať.

Želáme príjemné počúvanie

Tím NášVeľkýDeň.sk.

Čo je nové?

Chcete zostať v obraze a byť informovaný o zaujímavých novinkách, udalostiach a inšpiráciách spojených so svadbou? Zadajte váš email a my vás informujeme len vtedy, keď pre vás budeme mať niečo špeciálne.

Odoberať
people planning

Uľahčite si organizovanie svadby

Využite skvelé funkcie pre plánovanie svadby, ktoré ponúka online služba NášVeľkýDeň.