Svadobné oznámenia: Ako si vybrať zo širokej ponuky?

14.11.2022

Paulina

Po tom, ako sa na dátume a mieste svadby dohodnete so svojim nastávajúcim/nastávajúcou, je potrebné o tejto veľkej udalosti informovať aj vaše okolie. Výber svadobných oznámení v žiadnom prípade netreba podceňovať. Ide o prvú súčasť vašej svadby, s ktorou budú pozvaní integrovať. Každému, komu ho odovzdáte, dávate na malom kúsku papiera jasný signál, v akom štýle sa bude niesť celá svadba a čo môžu vaši hostia očakávať. Mali by ste sa uistiť, že vaši hostia budú vďaka pozvánkam informovaní o všetkom, čo potrebujú vedieť.

Papierové vs. digitálne pozvánky

Pozvánka na svadbu je viac ako obyčajný kus papiera. Na základe zvoleného fontu, farieb a motívu ňou dávate každému na vedomie, čo môžu očakávať od samotnej svadby. Môžete ísť klasickou cestou a svojim blízkym odovzdať alebo poslať poštou papierové oznámenie, prípadne pozvánku k svadobnému stolu.

Druhou možnosťou sú elektronické oznámenia o svadbe. Nepoužiť papier je skvelý spôsob, ako ušetriť peniaze, životné prostredie a v neposlednom rade aj čas. Svadobné oznámenia rozposlané cez internet môžu byť rovnako krásne ako tie fyzické. Ak máte zmysel pre detail, môžete získať všetku eleganciu tradičnej pozvánky za výrazne nižšie náklady. Čo sa ale týka samotných pozvánok k svadobnému stolu, aj v dnešnej dobe sociálnych sietí a mailu je vhodné poslať alebo odovzdať hosťom vytlačenú pozvánku.

Ako vybrať štýl svadobných pozvánok

Pri hľadaní inšpirácie na svadobné tlačoviny neváhajte prehľadať Instagram, Pinterest a iné sociálne siete, prípadne viaceré eshopy predávajúce svadobné tlačoviny. Ak si z veľkého množstva inšpirácií neviete vybrať, opýtajte sa samých seba, v akom štýle sa má niesť vaša svadba. Keď ste rozhodnutí pre svadbu v znamení pastelovej ružovej alebo výraznej červenej farby, určite by tieto farby malo obsahovať aj samotné svadobné oznámenie a ostatné tlačoviny. Ak viete, že sa váš Veľký deň bude niesť v honosnom štýle, za zváženie určite stojí elegantný font, prípadne niečo výnimočné. Zaujímavá by mohla byť v tomto prípade zlatá tlač alebo špeciálny tvar pozvánok (napríklad okrúhle), prípadne nezvyčajný materiál pozvánok (sklo, plast…). V takom prípade ale treba, samozrejme, počítať s navýšením rozpočtu vyhradeného na tlačoviny.

Ak máte radi jednoduchosť a minimalizmus, smelo do toho. Nedovoľte, aby vás súčasné trendy odviedli od vášho vkusu a toho, čo sa vám naozaj páči. Na pamäti by ste pri výbere štýlu svadobných oznámení mali mať iba to, v akom ročnom období sa má svadba konať. V prípade jarnej alebo letnej svadby sa na tlačovinách môže vyskytovať napríklad kvetinový vzor a pastelové či akvarelové farby. Jesenná a zimná svadba si zasa pýta výraznejšie farby, prípadne motívy spojené s týmito obdobiami. Tlačoviny by mali byť vždy prispôsobené farbám svadby.

Zoznam tlačovín potrebných k svadbe

Predtým, ako urobíte objednávku na svadobné tlačoviny, je rozumné dať si dokopy zoznam všetkých tlačovín, ktoré si potrebujete dať vytlačiť. To vám pomôže mať pod kontrolou rozpočet a uvedomiť si, ktoré tlačoviny sú nevyhnutné (napríklad svadobné oznámenia), a ktoré možno nebudete potrebovať. V zozname tlačovín, ktoré môžete potrebovať sa môžu nachádzať napríklad:

  • svadobné oznámenia,
  • pozvánky k svadobnému stolu (pozvánku môže obsahovať aj samotné oznámenie),
  • zasadací poriadok,
  • uvítací plagát,
  • menovky na stoly, prípadne karty s číslami stolov,
  • harmonogram svadby (aby hostia vedeli, čo a kedy sa bude v rámci programu diať),
  • svadobné menu,
  • tlačoviny, ktoré priložíte k darčekom pre svadobných hostí,
  • nálepky na svadobné výslužky a svadobné víno.
Pár dobrých rád na záver

Vybrať si spomedzi širokej ponuky grafikov, tlačiarov a internetových eshopov môže byť pri súčasnom pestrom výbere náročné. Porovnať by ste si mali cenovú ponuku, rýchlosť dodania, spôsob komunikácie a v neposlednom rade to, aké grafické prevedenie vám vyhovuje najviac. Na našom eshope nájdete viaceré grafické návrhy, s garanciou rýchleho dodania, operatívnej komunikácie a výhodnej ceny aj pri malom počte kusov.

Čo je nové?

Chcete zostať v obraze a byť informovaný o zaujímavých novinkách, udalostiach a inšpiráciách spojených so svadbou? Zadajte váš email a my vás informujeme len vtedy, keď pre vás budeme mať niečo špeciálne.

Odoberať
people planning

Uľahčite si organizovanie svadby

Využite skvelé funkcie pre plánovanie svadby, ktoré ponúka online služba NášVeľkýDeň.